Find Me Falling (2024)

                           


Tänään ensi-iltansa saanut Netflixin romanttinen komedia kertoo Kyprokselle muuttaneen, uransa laskusuhdannetta potevan kuuluisan rokkitähden rakkauskiemuroista ja yllätyksistä, joita paljastuu paahtavan auringon alla. 


Ohjaus: Stelana Kliris

Käsikirjoitus: Stelana Kliris

Näyttelijät: Harry Connick, Jr., Agni Scott, Ali Fumiko Whitney, Tony Demetriou, Angeliki Philippidou, Lea Maleni, Athina Roditou, Clarence Smith

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 33 min


Pääosatähti Harry Connick, Jr. on paitsi Grammy-palkittu muusikko myös näyttelijä, jonka tunnetuimpia rooleja ovat Leo Markus, Grace Adlerin aviomies sarjassa Will & Grace, sarjamurhaaja elokuvassa Copycat (1995) ja taistelulentäjä Jimmy Wilder vuoden 1996 megahitissä Independence Day. Connick siis taipuu moneen Broadway-musikaaleista elokuviin ja erityishuomio romanttisten komedioiden aateliin, When Harry Met Sally -leffaan liittyen: kyseisen elokuvan soundtrack on Connickin käsialaa ja toi miehelle ensimmäisen Grammy-palkinnon. 

Viimeiset pari vuotta miestä ei ole elokuvissa tai televisiossa nähty, mutta nyt Netflixiin ilmestynyt, alunperin nimellä The Islander kulkenut rom-com Find Me Falling (suom. Rakkauden reunalla) esittelee rocktähti John Allmanin, epäonnistuneen comeback -levyn tehneen muusikon, joka karkaa Kyprokselle kallion reunalle sijaitsevalle kodilleen nuolemaan haavojaan. Rähjäinen, rock-kliseiden ruumiillistuma saa tietää ostaneensa talon suositulta itsemurhapaikalta, mutta ei muuta kuin säälittävä aidantekele pystyyn niin kyllä pysyy ihmiset hengissä. 

Yli-innokkaat paikalliset alkavat heti kouluttaa Johnia maan tavoille kielestä ja ruoasta lähtien ja etsivät tälle naista, koska eihän mies voi pärjätä ilman. Kuinka ollakaan rokkari kohtaa entisen rakastettunsa Sian ja vanhentunut liekki lämpenee yllätysvauhtia. Harry saa myös ohjeistaa nuorta laulajatar Melinaa uransa edistämisessä, mutta kolmiodraamassa on tiedossa yllätyksiä. Lopulta Harry joutuu päättämään toimiako vain oman kunnianhimonsa ajamana vai tehdäkö tällä kertaa asiat toisin?



Elokuva tuo ihan liikaa mieleen Kreikkalainen naimakauppa -elokuvien maailman, jossa revitään naurut amerikkalaisen ja kreikkalaisen kulttuurin yhteentörmäyksestä. Kaikki kliseet musiikista ja väärin lausutuista nimistä lähtien hyödynnetään häpeilemättömästi. Ja kuinka uskottavaa on, että tähän maailman aikaan aikuinen ihminen ei tiedä, että auringossa makaaminen koko päivän ilman aurinkorasvaa aiheuttaa ihon palamisen? 

Aiemmin tuottajan tehtävissä toiminut ohjaaja-käsikirjoittaja Stelana Kliris on saanut kunnian tehdä ensimmäisen kyproslaisen elokuvan striimattavaksi Netflixiin, muttei kyllä ole keksinyt yhtään omaperäisempää tarinaa erottuakseen kymmenistä vastaavista. Find Me Falling on leppoisa, mutta helposti unohdettava käden haalea leffa, joka ei herätä suuria tunteita. Hölmöydestään ja naiviudestaan huolimatta huvituin silti pari kertaa ja siitä kiitos Connickin koomikon taitojen. Hänessä on sympaattista, nallekarhumaista charmia, joka kannattelee elokuvaa. 

Ehdoton lisäbonus tulee paitsi elokuvan maisemista myös kauniista nimikkokappaleesta, jonka tulkitsee lumoava Ali Fumiko Whitney. Ja kenenpä muun käsialaa laulu onkaan kuin Harry Connick, Jr. -monitaiturin. 


                                         ⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)