The Last Letter From Your Lover (2021)

                      


Jojo Moyesin samannimiseen romaaniin vuodelta 2011 perustuva romanttinen draamaelokuva (suom. Ole niin kiltti, älä rakasta häntä) seuraa kahta naista eri aikakausina, jotka löytävät kiehtovan kirjeen täynnä kielletyn rakkauden hehkua. 


Ohjaus: Augustine Frizzell

Käsikirjoitus: Nick Payne, Esta Spalding

Näyttelijät: Felicity Jones, Callum Turner, Joe Alwyn, Shailene Woodley, Nabhaan Rizwan

Lajityyppi: Romantiikka/draama

Kesto: 1 t 45 min


Englantilainen, New York Timesin bestseller-kirjailija Jojo Moyes (oikealta nimeltään Pauline Sara Jo Moyes) on myynyt maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kirjaa ja jonka romaanista Me Before You on tehty myös elokuva vuonna 2016. Viisi vuotta myöhemmin ilmestyi Augustine Frizzellin ohjaama The Last Letter From Your Lover, jonka suomennettu nimi ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” on varsin hirvittävä. 

Tarina liikkuu 1960-luvun ja nykyajan Lontoossa esitellen kaksi erilaista naishahmoa, joita yhdistää rakkauden nälkä. Rikas, mutta onneton kotirouva Jennifer Stirling kärsii auto-onnettomuuden aiheuttamasta muistinmenetyksestä vuonna 1965. Eräänä päivänä Jennifer löytää kirjahyllystään sinne piilotetun rakkauskirjeen, joka palauttaa hiljalleen hänen mieleen salasuhteensa ulkomaankirjeenvaihtaja Anthony O’Haren kanssa. 

The London Chronicle -lehdessä työskentelevä Ellie Haworth saa tehtäväkseen kirjoittaa artikkelin hiljattain kuolleesta lehden päätoimittajasta ja tutkiessaan arkistomateriaalia hän löytää väärään paikkaan joutuneen kiehtovan rakkauskirjeen. Ellie päättää selvittää keitä kirjeessä mainitut henkilöt ovat ja miten heidän rakkaussuhteensa päättyi ja saa tähän etsintätyöhön apua arkistovirkailija Rorylta.  



Augustine Frezzellin toinen elokuvaohjaus seikkailee sujuvasti kahdessa aikatasossa. Tarina on äärimmäisen ennalta-arvattava ja pystyin kertomaan miehelleni heti elokuvan alettua mitä tulee tapahtumaan ilman, että olin edes lukenut kirjaa. Kepeys ja tuotantoon liittyvät ominaisuudet onnistuivat kuitenkin viehättämään riittävästi.

Mallorcan uljaat maisemat käyvät hyvin Ranskan Rivierasta ja 1960-luvun puvustus hivelee silmiä. Näyttelijät Shailene Woodley (The Descendants) ja Callum Turner (Masters of the Air) muodostavat tyylikkään ja uskottavan kaksikon tulkitsemaan kielletyn hedelmän äärellä painiskelevaa pariskuntaa. Sen sijaan Felicity Jonesin (The Theory of Everything) ja Nabhaan Rizwanin esittämien, toisiinsa ihastuvien työtovereiden Ellien ja Roryn suhde tuntuu epäaidolta ja väkisin väännetyltä. 

Kielletty rakkaus ja ylipäänsä ”sen oikean” rakastetun löytämisen vaikeus on ikiaikainen teema, jonka jokainen sukupolvi kokee omalla tavallaan. Kokemuspintaa löytyy varmasti monelta katsojalta ja elokuva onnistuu viettelemään mukaansa vaikka onkin rehellisen puhtaasti romantiikan nälkäisille suunnattu. Mieleeni tulivat Harlequin -kirjat, joita ahmin teini-ikäisenä hormonien hyrrätessä, mutta tässä yhteydessä mainittuna se tuskin on kovin mairitteleva vertaus. 

The Last Letter From Your Lover on helppoa katsottavaa, sillä sen rytmitys toimii vaivatta ja kuvaus on kaunista. Elokuva kyllä pursuaa kliseitä ja sisältää överionnellisen, siirapilla kuorrutetun lopun, mutta jos pidät höttöisistä ja harmittomista rakkauselokuvista on tämä sinun juttusi. Elokuva on katsottavissa ainakin Max-suoratoistopalvelusta.


                                     ⭐️⭐️⭐️

     Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)