Isänsä tytär (2018)

                               


Toisilleen vieraat isä Harry ja tytär Rachel päätyvät yhdessä Karibian-risteilylle, jonka oli tarkoitus olla Rachelin ja kihlattunsa Owenin häämatka. Elokuva toimii paitsi matkailumainoksena myös hyvänä aivot narikkaan -osaston edustajana. 


Ohjaus: Lauren Miller Rogen

Käsikirjoitus: Lauren Miller Rogen

Näyttelijät: Kristen Bell, Kelsey Grammer, Seth Rogen

Lajityyppi: komedia/draama

Kesto: 1 t 43 min


Rachel on töissä mainostoimistossa ja osoittautuu työnarkomaaniksi, joka hoitaa maanisesti työpuheluita hääpäivänään unohtaen jopa kävellä alttarille. Kännykkä piiloutuu ”kätevästi” hääkimppuun, kunnes tippuu lattialle kesken vihkiseremonian. Kihlattu Owen ei todellakaan ilahdu tilanteesta ja pariskunta päätyy eroamaan naimisiinmenon sijasta.

Kuinka ollakaan Rachelin 26 vuotta aiemmin hylännyt isä Harry on tehnyt yllätysvisiitin häihin ja päätyy pari päivää myöhemmin lohduttamaan tytärtään baarissa runsaan alkoholinkäytön äärellä. Seuraavan päivän krapulatunnelmissa tulee tehtyä kiinnostavia ratkaisuja, sillä kaksikko lähtee yhdessä Karibian-risteilylle, jonka oli tarkoitus olla Rachelin ja Owenin häämatka. 

Päätöksestä seuraa huvittavia väärinkäsityksiä, isän ja tyttären välien selvittelyitä, tutustumista kanssamatkustajiin, irrottautumista työaddiktiosta ja piristävä yhden illan juttu. Toki samalla nautitaan myös risteilyn runsaasta ohjelma-annista ja eksoottisista retkistä maissa.  

Isä ja tytär oppivat matkalla sekä anteeksiannosta että asioiden tärkeysjärjestyksen merkityksestä. Ja onpa heissä samankaltaisuutta, mutta ei ehkä ihan elokuvan nimen veroisesti (alkup. Like Father). 



Isänsä tytär on sanoisinko perhepiirin voimin valmistettu draama-komedia, sillä kyseessä on Lauren Miller Rogenin esikoiselokuva, jossa hänen aviomiehensä Seth Rogen näyttelee. Tosin Sethin rooli on melko pieni ja hän on saanut kunnian olla alkuteksteissä viimeisenä mainittu näyttelijä.

Lauren Miller Rogen on monipuolinen elokuvantekijä, sillä hän on ollut urallaan näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja ja peräti puvustaja. Yksityiskohtana mainittakoon myös lukuisat sivuosaroolit miehensä elokuvissa ennen vuoden 2012 elokuvaa For a Good Time, Call, jossa Laurenilla oli uransa ensimmäinen pääosa.  

Netflix-elokuva Isänsä tytär on täydellisen ennalta-arvattava eikä tosiaankaan osoita Miller Rogenilta omaperäisyyttä. Hahmot ovat stereotyyppisiä ja latteita, mutta pakko todeta, että iki-ihana Kelsey Grammer (Frasier) onnistuu luomaan Harrysta nallekarhumaisen sympaattisen isän johtuen kenties elämänkokemusta hehkuvista repliikeistä ja miehen vastustamattomasta karismasta. Kristen Bell sopii Rachelin rooliin vaikka onkin hieman yksitoikkoinen.

Elokuva näyttäytyy eniten Karibian-risteilyn matkailumainoksena, sillä Harmony of the Seas -laiva saa valtavasti huomiota. Matkustajien kesken syntyvä yhteisöllisyys ja risteilyllä tarjolla olevat aktiviteetit tuodaan vahvasti esille ja itse koin, että hyvä, kun näin elokuvan niin tiedän ettei kyseinen risteily ole minua varten.



Draama-komedia korostaa myös häiritsevän paljon alkoholinkäyttöä ja Rachel on suorastaan alkoholisti, mutta se vaikuttaa olevan pienempi paha suhteessa työnarkomaniaan. Hahmojen haasteet saadaan kuin taikaiskusta käsiteltyä ja hoidettua kuntoon, liiankin kepeästi (paitsi alkoholi-ongelma). 

Kotisohvalla toteutunut matkailuelämys muun muassa ihanine New Yorkin maisemineen ja hyvät näyttelijät nostavat muuten sisällöltään hieman köyhän elokuvan tasoa niin, että katselukokemus jää plussan puolelle ja sopii elokuvan hengen mukaisesti vaikkapa krapula-aamujen viihteeksi.


                                        ⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)