Syksyn 2024 odotetut ensi-iltaleffat

                          


Kesäajan viimeinen kolmannes on käynnissä ja kohta syksyn tulevat, mielenkiintoiset ensi-iltaleffat kolkuttelevat ovella. Mukaan mahtuu useampi kutkuttava tapaus, joita odotan jo kovasti pääseväni näkemään. Jatko-osat ovat päivän sana, uhka vai mahdollisuus? Voipi mennä metsikköön tai olla loistava lisä tarinaan. Mene ja tiedä, mutta joka tapauksessa elämyksellistä tulevaa syksyä kaikille, kun sen aika koittaa!

                                                

1. Beetlejuice Beetlejuice

Visionäärisen elokuvantekijän Tim Burtonin elokuva Beetlejuice vuodelta 1988 saa nyt jatko-osan ja mukana on alkuperäisnäyttelijöistä Michael Keaton, Winona Ryder ja Catharine O’Hara. Nyt Beetlejuice saapuu piinaamaan uutta sukupolvea ja mukaan astuu Burtonin ohjaaman Wednesday -sarjan Jenna Ortega, Burtonin nykyinen naisystävä, italialainen näyttelijätär Monica Belluci ja konkaritekijä Willem Dafoe. Kauhu-komediasta tuskin tulee puuttumaan näyttävyyttä, omaleimaisuutta ja loistavaa näyttelemistä. 

Ensi-ilta 6.9.2024.



2. Mielensäpahoittajan rakkaustarina

Kyseessä on neljäs Mielensäpahoittaja -elokuva ja toinen, jonka on ohjannut Mika Kaurismäki. Heikki Kinnunen saa pääosa-aisaparikseen Jaana Saarisen esittämän naisen, Saimin, johon Tuomas Kyrön kynästä syntynyt valittajamies rakastuu. Elokuvalta on lupa odottaa menestystä lippukassoilla ja katsojia teattereissa, sillä edellinen elokuva keräsi melkein 200000 katsojaa. Taatusti leppoisaa ja elämänmakuista viihdettä alkusyksyyn. 

Ensi-ilta 6.9.2024.



3. Speak No Evil

Alkuperäinen tanskalaisversio on hyytävän hyvä ja omia kauhuelokuvasuosikkejani viime vuosilta. Tietysti tästä piti tehdä amerikkalaisversio, jossa pääpahiksen roolin on ottanut hoidettavakseen James McAvoy. Kaksi perhettä ystävystyy lomamatkalla, mutta kyläillessään toistensa luona tapahtuu häiritseviä asioita, jotka muuttuvat lopulta järkyttäviksi totuuden paljastuessa. Psykologisesti ahdistava eikä niinkään verellä mässäilevä kauhuleffa, jota ei olisi tarvinnut tehdä uudestaan, mutta kiinnostavaa nähdä miten jenkkiversio onnistuu tavoittamaan tanskalaisen mestariteoksen tunnelman.

Ensi-ilta 13.9.2024.



                                      4. Lee

Oscar-voittaja ja aina häikäisevä Kate Winslet on tarttunut projektiin, jonka valmistumiseen kului kahdeksan vuotta ja taloudellisten vaikeuksien vuoksi Winslet, yksi leffan tuottajista, maksoi kaikkien elokuvan tekemiseen osallistuneisen palkan kahden viikon ajan. Ellen Kurasin esikoiselokuva kertoo Lee Millerin elämäntarinan valokuvamallista merkittäväksi sotakuvaajaksi toisen maailmansodan aikana Vogue -lehdelle. Mukana on myös muita taitavia näyttelijöitä kuten Marion Cotillard, Andrea Riseborough ja Josh O’Connor.  

Ensi-ilta 20.9.2024.



5. Perhoset

Seurapeli-elokuvan ohjaajan Jenni Toivoniemen uusin komediaelokuva  sijoittuu Seinäjoelle maakuntamatkalle, jossa mikään ei suju suunnitellusti. Aikuistuva tytär ja holtiton isä muodostavat elokuvan ytimen. Pääosissa nähdään Aksa Korttila, Jani Volanen ja Leea Klemola. Toivoniemen vuoden 2020 Seurapeli on yksi omista kotimaisen elokuvan suosikeistani ja toivon todella, että Perhoset on yhtä hauska ja hyvin näytelty. 

Ensi-ilta 27.9.2024.



6. Joker: Folie à deux

Todd Phillipsin vuoden 2019 suurmenestys yli yhden miljardin lipputuloilla saa jatko-osan, joka tulee olemaan musikaali ja rakkaustarina kahden mielenterveydeltään epävakaan ihmisen välillä. Kuinka paljon elokuvassa on musiikkinumeroita jää nähtäväksi. Oscarin roolistaan Jokerina voittanut Joaquin Phoenix uusii pääroolin ja saa naisnäyttelijäparikseen multitalentti Lady Gagan, joka näyttelee Jokerin rakasta Harley Quinnia. Elokuva kisaa Venetsian elokuvajuhlilla kultaisesta leijonasta.

Ensi-ilta 4.10.2024.



7. Smile 2

Ensimmäinen Smile -elokuva yllätti olemalla onnistunut kauhuleffa ja nyt karmiva itsemurhaan uhrinsa ajava demoni iskee uudestaan. Tällä kerralla poplaulaja Skye Riley alkaa kokea häiritseviä ja ahdistavia tapahtumia ollessaan maailmankiertueella ja hänen täytyy kohdata menneisyyden kokemukset saadakseen elämänsä taas hallintaansa. Pääosan esittää Naomi Scott. Elokuvalle voinee povata menestystä, jos se on yhtään niin hyvä kuin ensimmäinen, jonka 17 miljoonan dollarin budjetti tuli takaisin yli 200 miljoonan dollarin lipputuloina.

Ensi-ilta 18.10.2024.



8. Gladiator 2

Vuoden 2000 vaikuttava ja eeppinen Ridley Scottin Gladiator oli voitokas Oscareissa viidellä pystillään (paras elokuva, miespääosa, erikoistehosteet, ääni ja puvustus). Nyt lähes 25 vuotta myöhemmin  ilmestyvä jatko-osa on hieman hämmentävä ajatus ja odotan pelonsekaisin tuntein kuinka Scott on onnistunut. Tällä kertaa Lucius, joka on saanut todistaa Maximuksen kuoleman Colosseumilla setänsä takia, joutuu itse samaan tilanteeseen yrittäen palauttaa Rooman kansalaisilleen. Rooleissa nähdään huippuosaamista, sillä mukaan on saatu Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal ja Joseph Quinn muutaman nimen mainitakseni. Yksi iso muutos on tehty ainakin musiikin osalta eli ykkösosan säveltänyt Hans Zimmer on vaihtunut Harry Gregson-Williamsiin. 

Ensi-ilta 15.11.2024.



9. Wicked

Broadwaylla esitetty Wicked -musikaali, joka perustuu Winnie Holtzmannin kirjaan ja jonka musiikki on Stephen Schwartzin tekemää, on supersuosittu eikä vähiten sen tunnetuksi tehneiden esittäjien Kristin Chenowethin ja Idina Menzelin ansiosta. Nyt musikaali saa uuden elämän elokuvan muodossa ja päärooleissa nähdään Ariana Grande ja Cynthia Erivo. Tarina on ikäänkuin esiosa Ihmeellinen Oz -elokuvalle ja kertoo kahdesta noidasta, Glindasta ja Elphabasta, karrikoiden hyvästä ja pahasta noidasta ja heidän ystävyydestään. Katsojalle selviää miksi myöhemmin Dorothyn voittama Lännen paha noita oli ilkeä. Tämä on itselleni vuoden odotetuin elokuva, sillä Broadwaylla näkemäni musikaaliversio teki suuren vaikutuksen!

Ensi-ilta 22.11.2024.


Tiedot ja kuvat: imdb.com, wikipedia.org ja finnkino.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)