His Three Daughters (2023)

                             


Kolmen tyttären isä Vincent on kuolemassa syöpään ja saa saattohoitoa kotonaan lapsiltaan. Katie, Rachel ja Christina kohtaavat tulevan menetyksen kukin tavallaan ja käsittelevät samalla raa’an rehellisesti suhteita toisiinsa. 


Ohjaus: Azazel Jacobs

Käsikirjoitus: Azazel Jacobs

Näyttelijät: Carrie Coon, Natasha Lyonne, Elizabeth Olsen, Rudy Galvan, Jose Febus, Jasmine Bracey, Jay O. Sanders, Jovan Adepo

Lajityyppi: komedia / draama

Kesto: 1 t 41 min


Miten kuvata kuolemaa elokuvan keinoin? Tässä yksi loistava esimerkki. Arkisesti, inhimillisesti, avoimesti. Jokainen käsittelee kuolemaa omalla tavallaan, mutta pelko lienee silti meitä kaikkia yhdistävä asia. Kuolema ja sen lopullisuus on väistämätöntä ja on vain oikein, että katsojille annetaan mahdollisuus kohdata siihen liittyviä tunteita turvallisesti elokuvan välityksellä. 

Syöpään kuolevalla Vincentillä on kolme hyvin erilaista tytärtä, joista toiseksi vanhin Rachel asuu tämän kanssa ja on samalla huolehtinut isästään. Vanhin tytöistä Katie kokee vahvaa syyllisyyttä siitä, ettei ole auttanut enempää, mutta ilmaisee tuntonsa vihan kautta. Hippimäinen Christina asuu kauimpana ja on siksi käynyt kotona vähiten, mutta on silti eniten sinut tilanteen kanssa.  

Sisarusten välit eivät ole ihan mutkattomat ja menetykseen liittyvä pelko herkistää kireitä suhteita entisestään. Katie suorastaan haastaa riitaa Rachelin kanssa Christinen toimiessa rauhaa rakentavana diplomaattina. Isän kuolema ja suru toimivat kuitenkin yhdistävinä tekijöinä tuoden kolmikkoa lähemmäs toisiaan. 

Toronton elokuvafestivaaleilla vuosi sitten ensi-iltansa saanut amerikkalaisen Azazel Jacobsin, kokeellisen elokuvantekijän Ken Jacobsin pojan, kahdestoista elokuva on saanut kriitikoilta ylistystä osakseen eikä ihme. Netflixin valikoimasta löytyvä His Three Daughters on intiimi, hymyä läpi kyynelten -draama, josta löytyy myös ripaus mustaa huumoria. Elokuva on riisuttu kaikesta turhasta ja paljastaa meistä ihmisistä jotain olennaista: miten tarvitsemme toisiamme surun äärellä ja toisaalta miten tärkeää olisi kertoa ne merkityksellisimmät asiat silloin, kun on vielä mahdollista. 


Elokuvan kuvaus, josta on vastannut Sam Levy (Lady Bird, Frances Ha), on hurmaavan rakeista ja vanhanaikaisen oloista. Se tuo tiettyä utuisuutta katselukokemukseen. Myös brasilialaisen multi-instrumentalisti Rodrigo Amaranten (Narcos) indiemusiikki on sopivan herkkää ja yksinkertaista elokuvan tunnelmaan. 

Ehdoton valttikortti on kuitenkin naisnäyttelijätrio. Carrie Coon (The Gilded Age), Natasha Lyonne (The Orange Is The New Black) ja Elizabeth Olsen (WandaVision) tekevät briljanttia työtä ja ovat uskottava sisaruskolmikko. Naisten kemiat pelaavat vaivatta yhteen ja jokainen tuo persoonallisen osaamisensa projektiin.

His Three Daughters ilahduttaa perhedraamana, jonka tunnelma on lämmin ja vaikka aihe on raskas niin toteutus ei. Azazel Jacobsin käsikirjoitus on runollisuudessaan kaunis ja etenkin isä-Vincentin monologi herkistää. Pieni suuri elokuva elämästä.


                                ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)