Wolfs (2024)

                             



Kaverukset George Clooney ja Brad Pitt yhdistävät jälleen voimansa toimintakomediassa, josta ei tyylikästä meininkiä ja piikikästä sanailua puutu. 


Ohjaus: Jon Watts

Käsikirjoitus: Jon Watts

Näyttelijät: George Clooney, Brad Pitt, Amy Ryan, Austin Abrams, Poorna Jagannathan

Lajityyppi: toiminta-komedia

Kesto: 1 t 48 min


Hotellisviitti ja sen makuuhuoneen lattialla kuollut nuori mies. Paniikissa oleva nainen soittaa puhelun miehelle, jolle soitetaan, kun tarvitaan apua. Kyseinen herra mustassa nahkatakissaan saapuu viemään ruumiin pois, kunnes yllättäen paikalle ilmestyy toinen samaan hommaan pestattu mies ja kaksikko päätyy vastentahtoisesti hoitamaan keikkaa yhdessä. 

Kyseessä ovat Jack ja Nick, fikserit, jotka hoitavat ei-toivottuja tilanteita pois päiväjärjestyksestä. Heilläkään ei tosin mene hommat ihan putkeen, sillä kuollut mies onkin vahvasti elossa ja karkaa alushoususillaan New Yorkin Chinatownin sateen päällystämillä yöllisillä kaduilla. Nuorukaisella on myös melkoinen määrä huumeita paketoituna, jotka pitäisi toimittaa ostajalle. 

Tosielämän Hollywoodin fikserinä tunnetun Paul Barresin tarinasta inspiraatiota hakenut elokuva nojaa vahvasti pääosakaksikon Clooneyn ja Pittin kemiaan ja tähtivoimaan. Miehet ovat kuin karanneet Ocean’s -trilogian maailmasta astetta väkivaltaisempaan toimintagenreen. Tuttu nokittelu ja herrasmiesmäisyys on silti vahvasti läsnä mikä näyttää tulevan näiltä konkareilta hyvin luontevasti.

Monipuolisesti eri ohjaustöitä tehneen Wattsin käsissä Wolfs voi paremmin kuin hyvin vaikka elokuva onkin aika turvallinen esitys. Mukaan on mahdutettu näyttävä takaa-ajo, yllätyskäänteitä, humoristista sanailua, huvittava tanssikohtaus ja irvailua poliitikkojen tekopyhyydelle. Hidastetun liikkeen tehosteet ovat näyttäviä ja elokuvan kuvaus vakuuttavaa. Arvostan huikean laadukasta äänimaailmaa, johon on selkeästi panostettu ja siksi olisikin ollut hienoa nähdä Wolfs elokuvateatterissa. 

Myös musiikki ilahduttaa. Theodore Shapiron score on toisaalta aika geneerinen, mutta hän on löytänyt hauskaa twistiä etenkin takaa-ajokohtauksen musiikkiin. Elokuvassa käytetään myös ilokseni Saden kappaleita, jotka sopivat leffan tyylikkääseen tunnelmaan oikein hyvin. Smooth Operator, tuo neljänkymmenen vuoden takainen klassikko, kuvaa onnistuneesti George Clooneyn hahmoa Jackia. 

Wolfs on joutunut tuotantovaiheessa melkoisen pallottelun kohteeksi ja lopulta oikeudet vei Apple Tv+. Haasteet eivät päättyneet tähän, sillä Sonyn piti hoitaa elokuvan levitys, mutta suunnitelmat peruuntuivat ja Apple otti hoitaakseen tämänkin tehtävän. Elokuva sai ensi-iltansa 27.9.2024 Apple Tv+ -palvelussa. 

Joka tapauksessa Wolfs on nautittava ja hauska toimintapläjäys, jonka tekninen toteutus tekee vaikutuksen ja päätähdet saavat loistaa. Ja jatko-osa on ilmeisesti tulossa!


                                      ⭐️⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)