Lonely Planet (2024)

                               


Netflixin uutuuselokuva on jo moneen kertaan nähty juonikuvio, jossa vanhempi nainen ja nuorempi mies ihastuvat ja kokevat kuuman suhteen tällä kertaa helteisen Marokon taivaan alla. Laura Dern ja Liam Hemsworth eivät onnistu herättämään laimeaa tarinaa eloon. 


Ohjaus: Susannah Grant

Käsikirjoitus: Susannah Grant

Näyttelijät: Laura Dern, Liam Hemsworth, Diana Silvers, Adrianno Gianni, Rachida Brakni, Younès Boucif

Lajityyppi: romanttinen draama

Kesto: 1 t 36 min


Kansainväliseen kirjoitusretriittiin Marrakeshin eksoottisissa maisemissa osallistuva Katharine Loewe on eronnut ja haluaa eristäytyä omiin oloihinsa kirjoittamaan, mutta sitä ei tehdä helpoksi. Kohteessa kun majoittuu muitakin ihmisiä ja kaiken kukkuraksi kirjailija-tyttöystävänsä Lily Kempin kanssa paikalle saapunut Owen Brophy pompsahtaa häiritsemään joka nurkan takaa. 

Alkuun vastahakoinen Katharine ja seuraneidiksi mukaan raahattu pääomasijoittaja Owen päätyvät samalle päiväretkelle ja onnistuvat viettämään mukavaa yhteistä aikaa tutustumalla paikalliseen kulttuuriin. Katharinen käy sääliksi tyttöystävänsä nolaamaksi tulevaa Owenia, joten hän pelastaa tämän pyytämällä lasilliselle huoneeseensa. 

Muusta porukasta ulkopuolelle jättäytynyt pari purkaa sydäntään toisilleen tulevina päivinä ja kun Lily sattuu pettämään Owenia niin se toimii kuin lupana aloittaa suhde Katharinen kanssa. Niin kuin lajityyppiin usein kuuluu on tiedossa turvallisen onnellinen loppu.

Lonely Planet on harvinaisen mielikuvitukseton ja ponneton esitys. Hahmojen lapsellisuus ja suoranainen naurettavuus ärsyttävät eikä ole kovin vaikeaa päätellä miten he tulevat toimimaan. Etenkin tyttöystävä-Lily on niin järkyttävän naiivi ja itsekäs, että pahaa tekee. Juonenkäänteet arvaa kilometrin päästä eikä elokuvasta löydy romantiikkaa etsimälläkään. Laura Dernin ja Liam Hemsworthin välillä on enemmän ystävyyttä kuin kemiaa vaikka mukaan on ympätty pakollinen seksikohtaus. Ja kuka ei muka tänä päivänä varmuuskopio töitään? Eikö Carrie Bradshawn Sad Mac -tilanteesta opittu mitään!




Susannah Grant, jolla on melkoisen hienoja töitä listallaan kuten Viiden juttu -sarja ja käsikirjoitukset muun muassa elokuviin Pocahontas (1995), Erin Brockovich (2000) ja Lainakengissä (2005) on nyt tehnyt melkoisen hutilyönnin. Lonely Planetista ei jää rehellisesti sanottuna mitään käteen. Edes Marokon maisemat tai tunnetut näyttelijät eivät riitä innostamaan. 

Jos olet halukas viettämään puolitoista tuntia niin sanotusti aivot narikassa voit kokeilla Lonely Planetin toimivuutta.

        
                                           ⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Deliverance (2024)

Kahdesti kadotettu tytär (2024)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina (2024)